Go with the flow

Laatst zei iemand tegen mij: “je zou eens wat meer met de stroom van het leven mee kunnen gaan en niet alleen maar stroomopwaarts willen zwemmen”. Toen ik hierover ging nadenken kon ik inderdaad veel situaties bedenken waarbij ik tegen de krachten in heb gewerkt.

De boodschap kwam toen pas goed aan. Ik heb inderdaad heel vaak op een dag dat ik denk dat hetgeen mij overkomt mij helemaal niet uitkomt. Zo heb je een drukke dag gepland maar wordt je kindje ziek. Je kunt dan denken wat allemaal niet gaat lukken die dag, of je denkt het is mij nu gegeven om mijn kind eens lekker te verwennen en te zorgen dat het snel weer beter wordt.

Dat laatste staat je toch te doen! Je kunt er maar beter vanuit gaan dat dit is wat het leven nu, op dit moment, van je vraagt. Dan voelt het veel fijner. Natuurlijk is het niet realistisch dat iedereen (bijvoorbeeld je werkgever) hierin meegaat, maar als je er zelf zo mee omgaat en de boodschap uitdraagt, heb je wel meer kans dat mensen met je meegaan in die gedachte en je medewerking krijgt ook van je werkgever. Wat dit van jou vraagt is dat je de controle loslaat.

Nou dat is nu juist voor veel mensen een moeilijke opgave. Want als je alles strak plant wordt je leven veiliger en voorspelbaarder. Dit is dus niet zo! Het lijkt alleen maar alsof. Want het leven gaat toch lekker haar eigen gangetje en sleurt je als het moet uit je comfortzone om zo te zorgen dat je je bestemming ook echt vindt. Als je je dan eens laat meesleuren kom je op mooie en interessante plekken. Zo probeer ik daarom steeds vaker uit te gaan van hetgeen op dat moment van mij verwacht wordt. Als je hier oog voor krijgt werkt het ook andersom.

Dan annuleert iemand een afspraak waardoor iets wat die dag dringend nodig is meer ruimte krijgt. Ook dat voelt dan heel fijn.

Wil jij ook leren meer mee te gaan met wat het leven jou te bieden heeft en bewuster hiermee omgaan? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!