Print

NLP coaching

Er zijn diverse fases in het leven waarbij je ondersteuning kunt gebruiken om meer informatie te krijgen van je binnenwereld. Graag coach ik jou dan om meer bewustzijn te creëren waardoor je keuzes kunt maken die dicht bij jezelf staan en waardoor je het inzicht krijgt dat je meer mogelijkheden hebt dan je zelf dacht.


Neuro linguïstisch programmeren (NLP)

Via onze zintuigen ervaren wij de wereld en zetten wij deze ervaringen (bewust en onbewust) om in denkprocessen. Deze denkprocessen activeren ons neurologisch systeem en dat is weer van invloed op onze fysiologie, emoties en ons gedrag.

Met behulp van onze taal (lingua) en communicatie kunnen we neurologische processen weergeven, ordenen en herhalen in modellen en strategieën. NLP bestudeert hoe taal ons zenuwstelsel en daarmee ons gedrag beïnvloedt. Dit alles gebeurt via patronen die ontstaan o.a. door onze opvoeding en dingen die we meemaken.

Met NLP krijg je inzicht in deze patronen in je neurologisch systeem. Hierdoor heb je de mogelijkheid de programmering hiervan te veranderen en zodanig te ordenen dat je jouw doel bereikt.

Kortom: Je kunt NLP gebruiken om je emoties beter te leren begrijpen en voelen, je gedrag te begrijpen en waar gewenst te veranderen, efficiënter te leren communiceren of betere strategieën te maken om doelen te bereiken.